Meteen naar de inhoud

Historie

Trots op ons rijke verleden!

De toekomst is mooi, maar soms is het ook goed om stil te staan bij het verleden. Zeker als het een verleden is waar je trots op mag zijn! En dat is bij Mikies zeker het geval. Joey is op zoek gegaan in de archieven naar oude foto’s en krantenberichten over Mikies. Hieronder vind je het resultaat. Mis je artikelen/foto’s of heb je op- of aanmerkingen? Laat het ons weten!

juni 1986

Op 9 juni 1986 zetten Jeanne en Wil Sterks Mikies Snackroom voort. Op dezelfde plek waar we nu nog altijd zitten gevestigd. Ze maken zichzelf bekend door de vlotte bediening en de prima kwaliteit die er wordt geleverd. Er wordt vooral gefocused op frites, snacks, ijs en hamburgers. Het logo is op dat moment nog een kip, deze zal al vrij snel worden vervangen voor een (Boxtelse) eend.

Ergens tussen 1986-1994

Het logo krijgt een make over en de kip moet plaatsmaken voor een Boxtelse eend die een puntzak frites en een ijsje vasthoudt. Het logo is toentertijd getekend door een leerling van de schilderschool, later is dat het Sint Lucas.

Ergens tussen 1986-1994

Het logo krijgt een make over en de kip moet plaatsmaken voor een Boxtelse eend die een puntzak frites en een ijsje vasthoudt. Het logo is toentertijd getekend door een leerling van het Sint Lucas.

maart 1994

Op 9 maart 1994 hebben de toenmalige eigenaren Mikies Snackroom ”ingrijpend” verbouwd, zoals blijkt uit de uitnodiging. De foto’s liegen er ook niet om. De zaak kan er voor jaren weer tegenaan! De indeling van de zaak is vandaag de dag nog redelijk te herkennen.

juni 1997

In juni 1997 wordt er een compleet nieuwe en moderne combinatie van frituurpannen, lavagrill, bakplaat en reservoires voor warme sauzen geplaatst. Ook de sauzen mayonaise en curry zijn tegenwoordig ingebouwd.

Na het plaatsen van de nieuwe bakwand hebben Jeanne en Wil het hele weekend een actie gehouden. Zo gaven ze op zaterdag gratis frites weg en op zondag gaven ze korting op de kroketten, welke toen voor 1 gulden te koop was. Een ijsje kostte toen 50 cent (in guldens).

juni 1997

In juni 1997 wordt er een compleet nieuwe en moderne combinatie van frituurpannen, lavagrill, bakplaat en reservoires voor warme sauzen geplaatst. Ook de sauzen mayonaise en curry zijn tegenwoordig ingebouwd.

Na het plaatsen van de nieuwe bakwand hebben Jeanne en Wil het hele weekend een actie gehouden. Zo gaven ze op zaterdag gratis frites weg en op zondag gaven ze korting op de kroketten, welke toen voor 1 gulden te koop was. Een ijsje kostte toen 50 cent (in guldens).

1999

Jeanne en Wil zitten wat betreft het ontwikkelen van nieuwe producten niet stil, zo blijkt uit het artikel hiernaast (gepubliceerd op 17 januari 2003). In 1999 introduceerden ze het Stokbroodje Mikies wat vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar is. Ook andere producten als de frikandel Hong Kong (frikandel met taugé, satésaus en uien) en Mikiessaus zijn vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar.

juli 2008

In juli 2008 neemt Martin van Son met zijn toenmalige vrouw de zaak van Jeanne en Wil over, welke gaan genieten van hun welverdiende pensioen.

juli 2008

In juli 2008 neemt Martin van Son met zijn toenmalige vrouw de zaak van Jeanne en Wil over, welke gaan genieten van hun welverdiende pensioen.

januari 2012

In januari 2012 wordt Mikies verbouwd naar hoe we het vandaag de dag kennen. Ook de naam veranderd van Mikies Snackroom naar Mikies Cafetaria. Daarbij hoorde ook een nieuw logo, welke we vandaag de dag nog steeds gebruiken.

maart 2020

Op 26 maart 2020 werd de wereld getroffen door het Corona virus. Om onze gasten toch te kunnen blijven bedienen, besloten we te starten met bezorgen. Toentertijd eerst met bestellen via WhatsApp en later dat jaar via onze bestelsite Mijn.Mikies.nl.

En zoals je weet doen we dat vandaag de dag nog steeds met een team aan gepassioneerde bezorgers. 

maart 2020

Op 26 maart 2020 werd de wereld getroffen door het Corona virus. Om onze gasten toch te kunnen blijven bedienen, besloten we te starten met bezorgen. Toentertijd eerst met bestellen via WhatsApp en later dat jaar via onze bestelsite Mijn.Mikies.nl.

En zoals je weet doen we dat vandaag de dag nog steeds met een team aan gepassioneerde bezorgers. 

juli 2021

De bakwand, welke in juni 1997 is geplaatst, heeft tot 11 juli 2021 dienst gedaan. Toen heeft Martin een nieuwe bakwand geplaatst met vrijwel dezelfde functionaliteiten als de oude bakwand.

januari 2022

Na de nodige proefsessies heeft Joey eind januari 2022 de eerste smulburgers verkocht. Deze goed gekruide en gepaneerde hamburger is een afgeleide van een product wat vandaag de dag niet meer bestaat, namelijk de Bamburger van Van Oers.

januari 2022

Na de nodige proefsessies heeft Joey eind januari 2022 de eerste smulburgers verkocht. Deze goed gekruide en gepaneerde hamburger is een afgeleide van een product wat vandaag de dag niet meer bestaat, namelijk de Bamburger van Van Oers.

april 2022

Op 30 april 2022 lanceerden we onze eigen ontwikkelde rundvleeskroket, genaamd ’t Boxketje! Iets waar we enorm trots op zijn, vandaar dat deze zeker in het rijtje ”historie” hoort. Lees hier alles over onze eigen kroket.

En... Stop Voets... Die is al jaren bij ons...

Toch is straatveger Willem Voets op 19 juli 2018 voor circa vijf maanden weggeweest bij de herinrichting van de markt. Fijn dat hij toch is teruggekeerd bij zijn oude en vertrouwde cafetaria.

Vroeger werd de straatveger bij speciale gelegenheden weleens aangekleed, zoals toen bij ’s werelds grootste wielerspektakel.

En... Stop Voets... Die is al jaren bij ons...

Toch is straatveger Willem Voets op 19 juli 2018 voor circa vijf maanden weggeweest bij de herinrichting van de markt. Fijn dat hij toch is teruggekeerd bij zijn oude en vertrouwde cafetaria.

Vroeger werd de straatveger bij speciale gelegenheden weleens aangekleed, zoals toen bij ’s werelds grootste wielerspektakel.

En nu? Op naar de toekomst!